Aastatel 2011-2016 Mossadi juhtinud Pardo ütles Iisraeli telekanali Keshet uurivale saatele „Uvda”, et käsku ei antud õppuse jaoks, selgub täna õhtul eetrisse mineva saate katkenditest, vahendab Associated Press.

„Kui ta käsib sul alustada stardiloenduse protsessi, tead sa, et ta ei mängi sinuga mänge,” ütles Pardo. „Nendel asjadel on tohutu tähtsus.”

Eile ütles Netanyahu, et Iisrael ei luba Iraanil ennast tuumarelvadega relvastada. „Me jätkame tegevust tema kavatsuste vastu end meie kõrval Süürias sõjaliselt sisse seada, mitte ainult Golani kõrgendike vastas, vaid igal pool Süürias,” ütles Netanyahu.

Iisrael ja Iraan peavad Süürias varisõda, mis korraks ähvardas paisuda täielikuks kokkupõrkeks, kui Iisrael pommitas Iraani positsioone Süürias, tappes Iraani võitlejaid, pärast väidetavat Iraani raketituld Iisraeli kontrollitud Golani kõrgendike suunas.

Iisraeli endine peaminister Ehud Barak, kes oli 2011. aastal Netanyahu valitsuses kaitseminister, on varem väitnud, et Netanyahu tahtis Iraani pommitada 2010. ja 2011. aastal, aga teised kõrged tegelased Iisraelis olid sellele vastu.

Pardo ütles, et pärast käsu saamist püüdis ta saada selgitusi kõige kohta, mille kohta sai, kontrollis asja juriidilistelt nõunikelt ja konsulteeris kõigiga, kellega sai, et teada saada, kes andis käsu sõja alustamiseks.

Pardo sõnul tahtis ta olla kindel, et kui midagi oleks valesti läinud, isegi kui missioon oleks läbi kukkunud, ei oleks olnud olukorda, kus tema viis läbi ebaseadusliku operatsiooni.

Saatelõikudest ei selgu, mis pärast Netanyahu käsu andmist juhtus, sest mingit rünnakut Iisrael läbi ei viinud.