Pealtnägijate ja Palestiina julgeolekuallikate teatel sisenesid Petlemma kümned Iisraeli armee džiibid ja soomukid. Iisraeli sõdurid tungisid koidikul Petlemma südalinna ja sulgesid juurdepääsu Jeesuse Kristuse Sünnikirikule, kus mai keskel lõppes viis nädalat kestnud vastasseis Iisraeli armee ja Palestiina võitlejate vahel. Iisraeli armee teatel piirati kirik esmaspäeval ümber selleks, et “terroristid taas kirikusse ei pääseks”.

Palestiina allikate teatel korraldas Iisraeli armee haaranguid ka Petlemma ümbruse külades ja väikelinnades.

Palestiina president Yasser Arafat nõudis pühapäeval, et Iisrael lõpetaks “viivitamatult kõigi Läänekalda ja Gaza sektori linnade piiramise”, et võimaldada ettevalmistuste tegemist rahvusvahelise järelvalve all toimuvate valimiste korraldamiseks. Eelmisel nädalal lubas Arafat, et Palestiina üld- ja presidendivalimised toimuvad veel sel aastal.

USA president George W. Bush kritiseeris pühapäeval taas Arafatti ja rõhutas vajadust reformida Palestiina Omavalitsust.

“Tal oli võimalus rahu kindlustada… Ta ei teinud seda. Tal oli võimalus võidelda terrorismiga, kuid ta pole seda teinud,” ütles Bush.