"Kaks väikebussi lahkusid Oferi vanglast ja võtsid suuna Ram Allahile Läänekaldal. Sõidukites oli 18 palestiinlasest vangi. Veel kolm inimest lastakse vabaks Gaza sektorisse ja viis Ida-Jeruusalemma," kinnitas Palestiina ametnik, vahendab BNS.

Uudisteagentuuri AFP ajakirjanikud Gazas, Ida-Jeruusalemmas ja Läänekaldal kinnitasid, et kõik vabastatavad palestiinlased jõudsid oma sihtkohtadesse kohaliku aja järgi kella poole kolmeks öösel.

Kõik 26 olid iisraellaste tapmise eest pikaks ajaks vangi mõistetud. Iisraeli valitsuse kinnitusel olid nende kuriteod sooritatud enne Iisraeli-Palestiina rahukõneluste algust 1993. aastal ja nad olid mõistetud vangi 19-28 aastaks.

USA välisministri John Kerry pingutuste tulemusena juulis rahukõnelused taastanud Iisrael ja Palestiina nõustusid kumbki teatud eeltingimustega. Palestiinlased andsid lubaduse mitte nõuda asunduste ehitamise peatamist, Iisrael soostus vabastama 104 pika karistusajaga vangi. Seekordne vangide vabastamine oli järjekorras juba kolmas.