Valitsuse teadaandes märgitakse, et vangid vabastatakse sel nädalal jätkuvate rahuläbirääkimiste ajal, teatab AFP BNS-i vahendusel.

"Komisjon langetas otsuse 26 palestiinlase vabastamise kohta läbirääkimiste ajal," kirjutati peaminister Benjamin Netanyahu ametkonna teates.

Iisrael on lubanud vabastada umbes sada palestiinlast, et kolm aastat tagasi katkenud rahuläbirääkimised võiksid jätkuda. Palestiinlaste vabastamisele on jõuliselt vastu olnud juudiäärmuslased. Meedia andmetel on enamus vangidest osalenud terrorirünnakutes, milles on surma saanud juute.

Iisraeli elamuminister andis varem päeval lõpliku loa Läänekaldale ja Ida-Jeruusalemma rohkem kui 1000 asunduskorteri ehitamiseks. Otsus langetati kolm päeva enne seda, kui Jeruusalemmas peaksid jätkuma Iisraeli-Palestiina rahukõnelused.

Kõnelused katkesid 2010. aastal just juudiasunduste tõttu ja Palestiina omavalitsuse president Mahmoud Abbas tõrkus pikka aega neid jätkamast, kui asunduste ehitamist ei külmutata, kuid andis lõpuks USA survele järele.

Rahukõnelustega taasalustati juuli lõpus.