Iisraeli okupeeritud Golani kõrgendike piiri juurde on saabunud kümned tuhanded süürlased, kes põgenevad kiiresti edasi liikuva pealetungi eest, vahendab Reuters.

„Minge tagasi enne, kui midagi halba juhtub. Kui te tahate, et me saaksime teid aidata, minge tagasi,” ütles Iisraeli armee ohvitser teiselt poolt piiritara megafoni abil araabia keeles. „Hakake liikuma.”

Pealetung on esile kutsunud kogu sõja suurima inimeste ümberpaiknemise. Liikuma on aetud mitusada tuhat inimest. Nii Iisrael kui ka Jordaania on teatanud, et ei luba süürlastel oma territooriumile tulla.

1967. aasta sõjas Golani kõrgendikud hõivanud Iisrael on andnud põgenikele nende laagrites 1974. aasta Iisraeli-Süüria eraldusjoone lähedal humanitaarabi. Paljud on laagris eraldustsoonis, mida jälgivad ÜRO väed.

Piiritarale lähenenud süürlased peatusid umbes 200 meetri kaugusel sellest, enne kui Iisraeli sõdur neil lahkuda käskis.

„Te olete Iisraeli Riigi piiril. Minge tagasi, me ei taha teile viga teha,” hüüdis sõdur valjuhääldi kaudu araabia keeles.

Rahvahulk kõndis aeglaselt tagasi pagulaslaagri poole. Mõned lehvitasid iisraellaste suunas valgeid riidetükke.