Iisraeli poolel keegi surma ei saanud, kuid raketirünnak toimus diplomaatiliselt delikaatsel ajal, mil Iisrael üritab veenda Ameerika Ühendriikide kongressi juudiriigi hinnangul kahjulikku Iraaniga sõlmitud tuumalepingut mitte heaks kiitma.

Iisraeli sõjaväe pressiesindaja ütles, et raketituli oli „ilmselgelt tahtlik“, samas on trajektoorilt kõrvale kaldunud mürskude ja rakettidega tulnud riigil rinda pista Süüria kõigi nelja kodusõjaaasta jooksul.
Anonüümseks jääma pidanud sõjaväeallikas sõnas, et tõenäoliselt oli tegemist suurima rakettide hulgaga, mis Iisraeli viimase nelja aasta jooksul maandunud.

Iisraeli uudisteagentuur vahendas, et see oli ka esimene kord pärast 1973. aastat, mil mõni Süüriast pärit rakett maandub Vahemere ning Jordani jõe vahel asuvas Galilea piirkonnas.

Iisrael väitis, et Süüria valitsus on vastutav rünnakute eest juudiriigi territooriumil. Vastusena pommitas Iisrael 14 valitsusvägede sihtmärki kodusõjaga maadleva riigi territooriumil ja nende osas Golani kõrgendikel.

Süüria opositsiooniaktivist Abu Omar al-Golani ütles The New York Timesile, et Iisraeli pommitamiskampaania hävitas president Bashar al-Assadi vägede 90. brigaadi suurtükiväed ja tabas veel mitut sihtmärki Quneitra aladel.

Süüria inimõigusteorganisatsioon teatas õhtupoolikul ka hukkunutest Süüria poolel.