Iisraeli raadio teatel ütles Iisraeli delegatsiooni juht Gilead Sher pärast reedest kohtumist Clintoniga, et palestiinlastega kokkuleppele jõudmiseks ei jätku aega ning et kõige enam võib loota deklaratsiooni lepingu sõlmimise kohta tulevikus.

Reedel tapsid Iisraeli väed kaks palestiinlast, kahandades veelgi Clintoni lootusi kroonida oma kaheksa-aastast ametiaega Valges Majas Lähis-Ida rahulepingu sõlmimisega.

Palestiina planeerimisminister Nabil Shaath kinnitas laupäeval teleintervjuus, et kõnelusi tuleks iga hinna eest jätkata.

“Aega on jäänud vähe ning teemad on keerulised, kuid me peame lootma,” ütles Shaath.

Valge Maja ei kommenteerinud Clintoni ja Shaathi 30-minutilist kohtumist, märkides ainult, et president kaalub Iisraeli delegatsiooni juhi esitatud seisukohti.

Teisipäeval kohtus Clintoniga Palestiina Omavalitsuse president Yasser Arafat, kes Valge Maja ametiisikute teatel nõustus teatud reservatsioonidega Clintoni rahuplaaniga.

USA rahvusliku julgeolekunõukogu esindaja P.J. Crowley sõnul on Clinton nüüd mõlemad pooled ära kuulanud ja USA üritab arvesse võtta mõlema poole seisukohti välja pakutud rahuplaani suhtes.

“Me võtame paar päeva nende seisukohtade hindamiseks ning laupäeval või pühapäeval teatame oma järgmistest sammudest,” ütles Crowley.

USA Luure Keskagentuuri direktor George Tenet sõidab laupäeval Kairosse, et üritada kohtumisel Iisraeli ja Palestiina julgeolekujuhtidega teha lõppu septembris alanud vägivallalainele.