Iisraeli rahandusminister Yuval Steinitz ütles raadiojaamale, et aega sõjategevuse laiendamiseni võib mõõta tundide, mitte päevadega, vahendab väljaanne Arutz Sheva.

„Me oleme ristteel,“ ütles Steinitz. „Kas me liigume rahu poole või operatsiooni märkimisväärse laiendamise suunas... sealhulgas võimalike sammudeni täieliku sõjalise lahenduse saavutamiseks.“

Iisraeli kaitsejõudude raadio teatel on Iisrael ja Hamas vahendajate kaudu pidevas kontaktis, kuid erimeelsused on väga suured. Kairost teatatakse, et Hamas nõuab Gaza blokaadi täielikku lõppu ning inimeste tapmise lõpetamist.

Iisrael nõuab, et Hamas lõpetaks seitsmeks aastaks rakettide tulistamise Iisraeli ning relvade Gazasse smugeldamise. Iisrael nõustub Hamasi nõudmisega, et avataks Rafiahi piiripunkt Gaza ja Egiptuse vahel, kuid keeldub avamast piiri Gaza ja Iisraeli vahel.

Jeruusalemma allikas ütles raadiojaamale Iisraeli Hääl, et küsimus, kas Egiptus suudab vahendada vaherahu Iisraeli ja Hamasi vahel, otsustatakse esmaspäeva jooksul. Iisrael peaks nõustuma blokaadi mõningase lõdvendamisega, et saada rahu rakettidest riigi lõunaosas.