Sellise avalduse tegi ajalehe Yedioth Ahronot teatel Iisraeli valitsuse kõrge esindaja.

Tundmatuks jäänud ametniku sõnul kavatseb Jeruusalemm luua suhted eraldi mõlema Palestiina territooriumi osaga: Gaza sektoriga, mille on vallutanud Hamasi võitlejad ja Läänekaldaga, mis jääb Fatah liidri ja Palestiina omavalitsuse presidendi Mahmoud Abbasi juhtimise alla.

Ajalehega rääkinud ametniku väitel ei kavatse peaminister Ehud Olmert jätta ära eelolevaks nädalavahetuseks kavandatud visiiti Washingtoni ning kavatseb Gazas tekkinud olukorda USA presidendiga arutada.

Ajalhe Haaretz andmeil teatasid aga Iisraeli julgeolekujõudude esindajad, et Gaza palestiinlastele osutatakse humanitaarabi juhul, kui Hamas otsustab selle vastu võtta. Hamas ei tunnusta Iisraeli riiki.

Eile peatas EL Gaza sektori palestiinlastele antava humanitaarabi.

Iisraeli kaitsejõud valmistavad ette ka võimalust, et palestiinlaste massid võiksid vägivalla eest Gazast Iisraeli põgeneda. Iisraeli kaitseminister Amir Peretz hoiatas palestiinlasi, et need ei kaasaks Israeli konflikti.

Hamasi esindaja väitis eile Haaretzile, et Gaza vallutanud võitlejad on huvitatud kontakti säilitamisest Iisraeliga selleks, et saaksid täita Gaza tsiviilelanike vajadusi.

Jeruusalemma allikad teatasid veel, et Iisrael kaalub Palestiina külmutatud maksufondide üleandmist Palestiina omavalitsusele. Maksufondide üleandmist palus Iisraelilt Washington selleks, et aidata Abbasi erakorralist valitsust. Iisrael ei ole seni tahtnud fonde sulatada, kuna Palestiina omavalitsusse oli kaasatud Hamas, mis Iisraeli ei tunnusta.