Sellest rääkis ta raadiosaates, kui talt küsiti, kuidas võitles ta marodöörlusega, kirjutas Ukrainskaja Pravda.

"Mahalaskmistega. Sest sõjas, eriti ümberpiiramise tingimustes, on kõik kohtud... Meil tegutses sõjakohus, sisse viidi 1941. aasta seadusandlus, mille kehtestas Stalin," rääkis Girkin.

"Selle seadusandluse alusel mõistsime kohut, mõistsime õigust, lasksime maha... Kokku lasti minu Slovjanskis viibimise ajal maha neli inimest," teatas Girkin.

Neist kaks olid marodöörlusega tegelenud sõdurid, üks oli marodöörlusega tegelenud kohalik ja üks oli ideeline paremsektorlane, kes lasti maha sõduri tapmise eest.

Ta nõustus, et tema algatas sõjategevuse Donbassis. Ta tunnistas, et esimesed lasud, kuigi õhku, tulistasid tema juhitud mehed.

Girkinit ei huvitanud väga, et rahvusvahelise õiguse järgi on ta sõjakurjategija. "Rahvusvaheline õigus ei tekita mulle mingit muret, sest see on vahend võitjate käes. Kui meid võidetakse, siis mis siis ikka, minu peal kohaldatakse seda õigust."

Samas oli ta sügavalt veendunud, et tema Haagi tribunali ette ei satu. "Nagu öeldakse tuntud filmis, teadsin ma liiga palju. Ja teiseks proovin omalt poolt teha kõik, et seda ei juhtuks.