Ieva Ilves on Läti kaitseministeeriumis töötanud kümme aastat ning tegutsenud kõrvuti Läti viimase seitsme kaitseministriga. Tema kabinetile avalikku ligipääsu ei ole, sest ta töötab ministeeriumi salajases osas, juhtides rahvusliku küberjulgeolekupoliitika koordinatsiooniosakonda, vahendab LSM.

„Ma töötan väga ausalt kaitseministeeriumis. Ma täidan oma tööülesandeid Lätis ja tänan oma kolleege – nii oma alluvaid kui ka ülemusi – kes taluvad minu puudumist, et ma saaksin täita oma kohustusi siin (Eestis – toim.), nagu sel nädalal, kui Lätis ei ole riigipühi,“ ütles Ieva Ilves Läti televisioonile.

Ieva Ilvese sõnul on nii paljude ülesannetega hakkama saamiseks vaja tahtejõudu ja planeerimist. „Ma õpin väga palju oma tööd optimeerima, asju, mida ma teen ja mis peavad saama tehtud Riias. Olles siin, on meil moodsad tehnoloogiad, mis võimaldavad teha palju asju eemalt,“ ütles Ieva Ilves. „Loomulikult tahan ma rohkem ära teha nii ühel kui ka teisel pool. See nõuab meilt mõlemalt tööd, mõlemalt poolelt, et korraldada päevakavu ja sündmusi. Aga hetkel olen ma nii siin kui ka seal.“

Anete Gnēze Läti kaitseministeeriumist ütles, et Ieva Ilves tuleb tõepoolest toime kõigi oma ülesannetega, mis moodustavad pika loetelu. Ieva Ilves vastutab küberjulgeolekupoliitika järelevalve ja arendamise eest ning selle elluviimise eest julgeolekualaste vahejuhtumite ajal. Samuti esindab Ieva Ilves Lätit küberjulgeoleku alaselt välismaal.