Davise juhtum on äratanud rahvusvahelist tähelepanu ning internetis on antud ligi miljon allkirja tema toetuseks, teatab Reuters.

Davise parim võimalus vältida kella 19-ks kohaliku aja järgi määratud hukkamist oli Georgia osariigi armuandmiste ja tingimisi vabastamiste komisjonis, mis aga teisipäeval armuandmisest keeldus.

„Troy on oma süütuses nii kindel, et soovib valedetektori testi. Ma arvan, et see on veidi riskantne strateegia. Valedetektori testid pole just kõige kindlamat tüüpi tõendid,“ ütles inimõigusteorganisatsiooni Amnesty International esindaja Laura Moye.

Valedetektori testiks peab tõenäoliselt loa andma Chathami maakonna ringkonnaprokurör (seal pandi kuritegu toime) või osariigi armuandmiskomisjon.

„On terve hulk seaduslikke esildisi mitmetes erinevates kohtutes, mida nad (advokaadid) võivad proovida, et seda hukkamist peatada,“ ütles Moye.

Pärast Davise süüdi mõistmist on seitse üheksast tema vastu tunnistanust oma tunnistust muutnud või selle tagasi võtnud. Mõned on väitnud, et politsei pressis neilt tunnistuse välja ja mõnede sõnul on süüdi hoopis teine mees.