Vähiga võitlev Chávez paistis olevat hea tervise juures. Ta laulis ja tantsis rahva ees ning lubas võidelda ja võita. „See on olnud keeruline aasta. Ma tänan jumalat selle elu eest,“ ütles Chávez BBC Newsi vahendusel.

57-aastane Chávez saabus veoautol, kandes rahvusvärve ja lehvitades Caracase tänavatel toetajatele.

„Me oleme olnud psühholoogilise sõja ohvrid, inimesed on teatanud minu surmast mitu korda, kui ma olin Kuubas,“ ütles Chávez rahvale peetud kõnes.

Ta väitis, et laupäeval tehtud viimased uuringud näitasid, et ta on nüüd terve ja valmis 7. oktoobril toimuvatel valimistel veel üheks kuueaastaseks ametiajaks presidendiks kandideerima.

Peamist opositsiooni kandidaati Henrique Caprilest peetakse Chávezile esimeseks tõeliseks konkurendiks pärast viimase esimest korda presidendiks valimist 1999. aastal.

Capriles registreerus pühapäeval enam kui 30 parteist koosneva koalitsiooni kandidaadina. 39-aastane poliitik lubas võidelda kuritegevusega, juurida välja korruptsiooni ja arendada majandust.

Ta lubas järgida Brasiilia endise presidendi Luiz Inácio Lula da Silva eeskuju, pakkudes sotsiaalprogrammide ja ettevõtlussõbraliku poliitika tasakaalu.