New Yorgi Bronxi kohtus peetakse kolmapäeval esimene istung seoses hagiga, mille esitas Strauss-Kahni vägistamiskatses süüdistav hotelliteenija. Eelmisel aastal vallandunud skandaal viis Strauss-Kahni poliitilise karjääri hävinguni, vahendab BNS.

Kuigi prokurörid tühistasid süüdistuse Strauss-Kahni vastu põhjendusel, et Nafissatou Diallo väited ei ole piisavalt usaldusväärsed, esitas teenijanna jurist hiljem tsiviilhagi hüvitise saamiseks.

Teenijanna prantslasest jurist Thibault de Montbrial ütles Prantsuse telekanalile LCI, et naine tahab tema ohvristaatuse ja rünnaku toimumise tunnistamist.

Tema sõnul on Diallo endiselt Sofiteli hotellis töötajate nimekirjas ja ilmselt naaseb millalgi tööle. Ta lisas, et naise õlg, mis rünnakus viga sai, vajab endiselt ravi.

Strauss-Kahn ega Diallo kohtusse ilmuma ei pea.

Kohtunik Douglas McKeon asub arutama, kas hagi tuleks tühistada, sest 14. mail, kui Strauss-Kahn vahistati, oli tal diplomaatiline puutumatus. Otsus võib mitu nädalat aega võtta, ütles McKeon AFP-le.

Tsiviilhagi süüdistused on üldjoontes samad nagu kriminaalasjaski: Diallo läks Strauss-Kahni sviiti koristama ja langes jõhkra seksuaalrünnaku ohvriks.

Varem Prantsuse presidendivalimistel favoriitide hulka arvatud Strauss-Kahn väidab, et naine oli tema lähenemiskatsega nõus.