Ohio on üks n-ö lahinguväljaosariikidest, mis tähendab, et mõlemal parteil on võimalus selles osariigis võita ja see on nii olnud juba kümnendite vältel. Vaid kaks korda on lähemas ajaloos juhtunud nii, et Ohio valimistulemus ei ole ennustanud üleriigilist tulemust, rääkis Beck usutluses Eesti Päevalehele ja Delfile.

Trumpi toetus on tavapärasest nõrgem ülikooliharidusega naiste seas, kes seal tavaliselt vabariiklasi valivad, kuid samas väga tugev vähem haritud valgete meeste hulgas, kes on rahulolematud asjade seisuga.

Clintonile võib samal ajal võidu tuua tugevus n-ö tänavalahingutes. „See tähendab mustanahaliste valima toomist,“ märkis Beck.

Tema sõnul on võiduks vajalik, et mustanahalised tuleksid valima samasuguses hulgas nagu eelmisel kahel korral, kui kandideeris Barack Obama. „See saab aga olema väga raske ülesanne, sest Obama enam valimissedelil ei ole. Kui ta aga seda ligilähedaselt suudab, võib ta Ohios [siiski] võita,“ leidis poliitikateadur.

Miks ei pruugi Ohio valimistulemus tänavu ennustada üleriigilist tulemust, vaata videost ja loe homsest Eesti Päevalehest!