Itaalia preester Antonio Calvieri vabastati ametist, kui ilmusid päevavalgele süüdistused, mille kohaselt otsis ta vaimulikuna kohtinguportaalidest homokallimaid ja võttis osa erinevatest geiorgiatest, kirjutab uudisteportaal The Daily Beast.

50-aastase itaallasest preestri vastu esitas süüdistuse Rovigo linnast pärit 32-aastane Andrea Baldon, kes tutvus vaimulikuga suhtlusportaalis Facebook, kui otsis vaimset teejuhti. Baldon ja usumees said lähedasteks ning ühel hetkel tunnistas isa Calvieri talle, et talle meeldivad meesterahvad.

Katoliku preester jutustas oma seksuaalsuhetest teiste vaimulikega – samuti liikmetega Paavsti Šveitsi kaardiväest – ja sellest, kuidas ta endale internetist uusi seksuaalpartnereid oli otsinud. Väidetavalt oli usumees osa seksiorgiaid ka üles filminud ning näitas neid oma vestluspartnerile.

Ühes vestluses küsis Calvieri Baldonilt, kas ta teab mõnd noort 17-aastast noormeest, kes on „kõhna kehaehituse ja hea varustusega“.

Vaimulik ja vaimset teejuhti otsinud Baldon suhtlesid vahel ka Skype'is. Preester oli vestluste ajal tihti alasti ja elevil, suunates oma kaamerat nõnda, et ka Baldon tema alastust märkaks.

32-aastane mees väitis, et preestri pidev jutt oma seksiorgiatest ja erinevatest seksuaalfantaasiatest lämmatas teda vaimselt, mistõttu ta otsustas homoseksuaalist vaimuliku videokõnesid lindistama hakata.

Ühes videos rääkis Calvieri, et tema soov oleks, et Baldon riietuks nagu Juudas Iskariot, kes oli üks Jeesuse kaheteistkümnest jüngrist, kes Jeesuse reetis. „Ta tahtis, et ma kõike teeks,“ rääkis Baldon kohtudokumentide alusel. „Ühe fantaasiana kirjeldas ta, kuidas ma oleksin Juudas Iskariot ja, kuna ma olin reetnud Jeesuse, pean selle eest maksma, saades tema orjaks.“

Kohaliku meedia teatel süüdistatakse vaimulikku seksuaalses ahistamises.