Vajaduse korral võidakse Ukrainasse saata veel sada sõjaväepolitseinikku. Praeguseks on Holland Ukrainasse saatnud 40 sõjaväepolitseinikku ja 23 uurijat. Austraalia on teinud kättesaadavaks 50 politseinikku ja varus on veel sada. Malaisia on lubanud anda 68 politseinikku, kirjutab De Telegraaf.

Missioon kestab kõige rohkem kolm nädalat, aga võib ka varem lõppeda, kui olukord muutub liiga ohtlikuks või tööga valmis saadakse.

Rutte ütles, et olukorras, kus sõjaväelastel tuleks Vene piiri lähisetel tegemist teha raskelt relvastatud separatistidega, poleks võimalik sõjalist ülekaalu saavutada. „See pole realistlik, isegi mitte sõjaväelaste massilise kohaleviimisega. Sõjaline missioon sobib hästi kokku tunnetega, aga ei aita kaasa meie prioriteetide saavutamisele,“ ütles Rutte. Praegusel moel jätkates võidakse Rutte sõnul eskalatsioon ära hoida.

Pühapäeva õhtul sõitsid Hollandi välisminister Frans Timmermans ja tema Austraalia kolleeg Julie Bishop taas Kiievisse, et arutada sealsete võimudega praeguse missiooni laiendamist. Holland ja Ukraina töötavad ka lepingu kallal, mille kohaselt võiks asjassepuutuvate riikide personal isiklikke relvi kanda.