Hollandi parlamendi enamus on kristliku liidu algatuse poolt, millega peatataks nende asüülitaotlejate taotluse rahuldamise protseduur, kes on süüdi tõsistes ähvardustes või füüsilises vägivallas. Parlament soovib ka, et immigratsiooni- ja asüüliminister Gerd Leers probleemi täpset ulatust uuriks ja seaks sisse anonüümse usaldustelefoni, kuhu asüülitaotlejad saaksid teatada, et neid on saatusekaaslaste poolt ähvardatud või taga kiusatud, kirjutab De Telegraaf.

Asüülitaotlejate abistamisega tegeleva kristliku Gave fondi teatel puutub 75 protsenti asüülikeskustes olevatest kristlastest kokku diskrimineerimisega. 67 protsendis asüülikeskustest tuleb ette surmaähvardusi ja 33 protsendis esineb füüsilist vägivalda. Fondi esindajad uurisid 28 asüülikeskust. Vägivalla ja ähvarduste eest kristlastest asüülitaotlejate vastu vastutavad enamasti moslemid.

Kristliku liidu parlamendiliige Joël Voordewind on šokeeritud ja räägib usupõhjalisest tagakiusamisest. Eriti haavatavad on endised moslemid, kes on ristiusku pöördunud. „On kohutav, et inimesed, kes oma usu pärast Hollandisse põgenevad, et siin turvaliselt elada, satuvad siin tagakiusatava ossa.”