„Kaitseminister Jeanine Hennis-Plasschaert peab nähtavasti suurepäraseks ideeks sõidukid maha müüa, selle asemel, et oma maal hoida,“ pahandab Verhoef.

Verhoefi sõnul on koos poliitikute hulgas süvenenud arusaamaga, et kasvavad ohud nõuavad relvajõudude võimekuse tugevdamist, kasvanud alates suvest ka lootus, et jalaväe lahingumasinad peavad alles jääma. Hollandi maaväe ringkondades on müüki seetõttu kahetsusväärseks peetud, seda enam, et arvestati, et osa CV90-test varustatakse tankisuurtükiga. See lootus on nüüd kadunud, kirjutab Verhoef.

Verhoef kirjutab, et Hollandi armee ostis jalaväe lahingumasinad 2008. aastal nelja miljoni euro eest tükk. Edasi müümine Eestile peaks minimaalselt 130 miljonit eurot sisse tooma. Eestile müüdavate soomukite hinda hoitakse aga kommertspõhjustel saladuses.

„Skandaalne pole mitte ainult see, et meil jääb üha vähem sõidukeid oma maa ja väärtuste kaitsmiseks, see on ka ülirumal. 44 CV90 müügist saadakse kahju. Arvutage ise. Kui lahingumasinad olid 2008. aastal tuttuutena neli miljonit eurot väärt (44 x 4 miljonit eurot = 176 miljonit eurot) ja peavad nüüd „minimaalselt“ 130 miljonit eurot sisse tooma, kaotab riigikaitse selle tehinguga kümneid miljoneid eurosid,“ kirjutab Verhoef.