„Ma arvan, et sanktsioonid peavad nüüd lõppema. Need tuleb tühistada, kui liigutakse edasi. Kui edasi ei liiguta, sanktsioonid jäävad,“ ütles Hollande intervjuus raadiojaamale France Inter AFP vahendusel.

Hollande ütles, et loodab selliseid edusamme rahvusvahelistel läbirääkimistel 15. jaanuaril Kasahstanis, kus Ukraina president Petro Porošenko peaks kohtuma Venemaa riigipea Vladimir Putiniga. Astana kohtumisel osaleb ka Saksamaa liidukantsler Angela Merkel.

„Ma lähen 15. jaanuaril Astanasse ühel tingimusel, et seal toimub uus edasiminek. Ja ma arvan, et toimub. Kui kavatsetakse kohtuda ja rääkida ilma edasiliikumiseta, pole see seda väärt,“ ütles Hollande.

Hollande'i sõnul peab Euroopa kommunikatsiooniliinid Putiniga avatuna hoidma, Putin peab teadma, kus peatuda, ja see on talle kalliks maksma läinud.

„Härra Putin ei taha Ida-Ukrainat annekteerida. Ta on seda mulle öelnud,“ teatas Hollande. „Mida ta tahab, on mõjukaks jäämine. Mida ta tahab, on see, et Ukraina ei langeks NATO leeri. Mida meie tahame, on see, et ta austaks Ukraina territoriaalset terviklikkust. Mida meie tahame on see, et ta ei toetaks separatiste.“