"Ma olen otsustanud, et kandideeri oma mandaadi uuendamiseks," vahendas BBC Hollande'i pöördumist Prantsuse televisioonis.

Hollande ütles, et on teadlik mittekandideerimise riskidest ning hoiatas ohu eest, mida kujutab endast paremäärmuslik Rahvusrinne (FN), vahendab ERRi uudisteportaal.

Hollande on varem öelnud, et taotleb teist ametiaega vaid juhul, kui tal õnnestub tunduvalt vähendada tööpuudust.

Hollande'i otsuse järel peavad sotsialistid nüüd jaanuaris valima endale kandidaadi. Soosikuks partei kandidaadi kohale peetakse peaministrit Manuel Valls'i, kes kinnitas möödunud nädalavahetusel, et on valmis presidendiks kandideerima.

Prantsuse konservatiivid valisid eelmisel nädalal järgmise aasta presidendivalimistel oma kandidaadiks Francois Filloni, kes on lubanud viia riigis läbi radikaalsed muutused ja keskenduda võitlusele islamiekstremismiga.

Vabariiklaste presidendikandidaati peetakse valitsevate sotsialistide ebapopulaarsuse tõttu kindlaks teise vooru pääsejaks aprillis ja mais peetavatel presidendivalimistel. Seal tuleb tal ilmselt kokku minna paremäärmusliku Rahvusrinde kandidaadi Marine Le Peniga.