Välismaal elav Pavel Hodorkovski kutsus lääneriike Saksa nädalakirjale Stern antud harukordses usutluses tugevdama survet Vene võimudele, taotledes tema isale määratud süüdimõistva otsuse ümbervaatamist, vahendas BNS.

Hodorkovski hinnangul on üheks võimaluseks Vene eliidi arvete külmutamine ning viisakeeld.

Hodorkovski leiab, et tema isa jääb igaveseks vanglasse ning ta ei välistanud, et tulevikus võib teda oodata uus protsess.

Ta nimetas absurdseteks süüdistusi, mis on tänaseks tükeldatud naftafirma Jukos eksjuhi suhtes kõlanud Vene liidrite suust ning märkis sarkastiliselt, et järgmine kord võidakse tema isa kahtlustada Kuu varastamises ning määrata karistus selle “kuriteo” eest.

Pavel Hodorkovski hinnangul on tema isa tagakiusamise tegelikuks põhjuseks see, et ta rahastas opositsiooni ning kritiseeris toonast riigipead Vladimir Putinit.

Pavel on Hodorkovski poeg esimesest abielust. Ta kohtus isaga viimati 2003. aastal Ühendriikides. Toona oli ta 18-aastane ja õppis Bostonis, aga Mihhail Hodorkovski viibis USA-s äriasjus.

Pavel Hodorkovski ei ole alates isa vahistamisest Venemaad väisanud. Tema sõnul kardab ta oma julgeoleku pärast, ning leiab, et teda võidakse isale surve avaldamiseks ära kasutada.