Sellest teatas Interfaxile allikas Föderaalse karistusasutuse ameti (FSIN) looderingkonnast. Kas Lebedev hakkabki oma karistust Koola poolsaarel kandma või viiakse ta sealt veel kuhugi, pole teada.

„Üheselt võib öelda, et Lebedevi sihtpunktiks pole kindlasti Siber ja Uural, vaid suure tõenäosusega üks Venemaa Euroopa osas asuvatest karistuskolooniatest,“ märkis allikas agentuurile.

Interfax rõhutab, et tal puuduvad FSINi ametlikud kommentaarid Lebedevi tuleviku osas.

Naftaärimehe Hodorkovski endise äripartneri ja saatusekaaslase Lebedevi sugulased pole veel saanud teadet, kus mees oma karistust kandma hakkab.

FSINi allikas teatas agentuurile, et Hodorkovski on viidud Karjalas Uikujärvi ääres asuvasse Segežasse kolooniasse number 7. Endine kütuseärimees hakkab tööle ühes kinnipidamsiasutuse 12st toimkonnast.

Hodorkovski ja Lebedev mõisteti teises kohtuasjas süüdi detsembris 2010. Mehed tunnistati süüdi suuremahulises nafta ja raha riisumises ning ärimeestele määrati 12 ja poole aastane vabadusekaotus. Tänu osalisele sidumisele eelneva vangistusega peaks mehed vabanema 2016. aastal.