„Minu abikaasa jääb vanglasse 2012. aastani, see on kindel. Ja kes teab, mis pärast seda juhtub? Mitte keegi,“ ütles Inna Hodorkovskaja suurärimehele Mihhail Prohhorovile kuuluva ajakirja Snob võrguväljaandele pühapäeval, vahendas BNS.

Hodorkovskil on jäänud pettuse ja maksudest hoidumise kohtuasja raames, mis rikkus Venemaa mainet Vladimir Putini presidendiaastatel 2000-2008, määratud kaheksa-aastasest vangistusest kanda vaid aasta.

Teisel protsessil, mis kestis Moskva kohtus üle pooleteise aasta, süüdistatakse teda 27 miljardi dollari väärtuses nafta varastamises Jukose tootmisüksustelt aastatel 1998-2003.

Prokurörid nõudsid Hodorkovskile protsessil, mida eksärimees ise ja tema toetajad peavad poliitiliselt motiveerituks, veel kuut vangla-aastat.

Prokuröri nõutud vangistusaeg hoiab endise Jukose juhi vanglas kuni 2017. aastani.

Hodorkovski seekordset protsessi peetakse lakmuspaberiks president Dmitri Medvedevi lubadusele parandada Venemaa kohtusüsteemi.

Algselt pidanuks kohus otsuse ettelugemisega alustama 15. detsembril, ent võimud lükkasid selle viimasel hetkel 27. detsembrile.