„See on üleeuroopaline probleem, mis vajab üleeuroopalist lahendust,“ ütles Iirimaa põllumajandusminister Simon Coveney BBC Newsi vahendusel. „Asi on selles, et keegi toiduainetega varustamise ahelas müüb hobuseliha loomaliha pähe ning teeb pettuse teel sellega raha.“

Borgi sõnul koostatakse pisteliste DNA-proovide kohta raport 30 päeva pärast, kuid proovide võtmine peaks jätkuma kolm kuud.

Skandaal on tekitanud küsimusi toiduainetetööstuse varustusahelate keerulisuse kohta Euroopa Liidus.

Suurbritannias said kaubanduskett Tesco, külmutatud valmistoite valmistav Findus ja odavpoekett Aldi hobuseliha sisaldanud hakkliha, mis oli pärit Kirde-Prantsusmaal tegutsevast firmast Comigel.

Hobuseliha on avastatud mõnedes külmutatud lasanjedes ka Prantsusmaal.

Saksamaal teatasid võimud, et riiki on saabunud hobuseliha kahtlusega külmutatud lasanje saadetis. Selle eest hoiatasid teisipäeval Luksemburgi võimud.

Comigel eitas oma süüd ning teatas, et tellis liha Lõuna-Prantsusmaal asuvast firmast Spanghero oma Luksemburgis asuva tütarettevõtte Tavola kaudu.

Varustusahel viis teadetekohaselt vahendajateni Küprosel ja Hollandis ning siis tapamajadeni Rumeenias.

Nüüd kutsutakse üles töödeldud lihatoodete paremale markeerimisele Euroopa Liidus, et näidata päritoluriiki, nagu seda tehakse toore liha puhul. Selle hind tekitab aga kindlasti vastuseisu toiduainetetootjate hulgas.

Rumeenia on eitanud väiteid, et on süüdi hobuseliha vales markeerimises.

„Rumeenias on kombinaate ja ettevõtteid, mis ekspordivad hobuseliha, kuid kõik toimus standardite järgi ning päritoluks ja liha liigiks oli väga selgelt märgitud hobuseliha,“ ütles Rumeenia peaminister Victor Ponta BBC-le.