Hispaania politsei on arreteerinud 14 inimest, keda kahtlustatakse peamiselt Brasiiliast pärit meeste üle Atlandi toomises ja kupeldamises. Kinni on peetud ka 17 väidetavat meesprostituuti. Kurjategijad vahendasid uurimise andmeil samuti Viagrat ning kokaiini ja teisi uimasteid, vahendas BBC.

Korrakaitsjate sõnul paljastasid nad üldse esimest korda võrgustiku, mis oli spetsialiseerunud meesprostituute smugeldamisele.

Mõnedele ohvritele öeldi väidetavalt, et nad saavad Euroopas legaalselt tööd tantsijate ja modellidena, kuid selle asemel jõudsid nad tõotatud maale hoopis 4000 euro suuruse võlaga, mida nõuti Hispaaniasse toomise eest. Teistele meestele oli küll teada, et nad peavad prostituudiks hakkama, aga ei öeldud seda, et neil tuleb töötada ööpäevaringselt ja liikuda pidevalt ühest kohast teise.

„Kui mehed kurtsid või tekitasid mis tahes probleeme, siis jõugu juhid ähvardasid neid – isegi surmaga,“ teatas politsei oma avalduses.

Jõugu liider on väidetavalt brasiillane, kes juhtis organisatsiooni Mallorcalt, saates mehi bordellidesse üle kogu Hispaania ning reklaamides nende teenuseid ajakirjades ja ajalehtedes.