Hilversumi linnapea Pieter Broertjes ütles kolmapäeva hommikul raadiointervjuus, et 29-aastane Maria Putina, kes elab teadetekohaselt koos hollandlasest elukaaslasega Voorschotenis, tuleks riigist välja saata, vahendab Guardian.

Hiljem Broertjes vabandas oma avalduse eest Twitteris, öeldes, et see ei olnud tark tegu, kuid lisas, et see väljendas abitusetunnet, mis on paljudele tuttav.

Ka Hollandis elavad ukrainlased on kutsunud üles rahumeelsetele protestidele Putini tütre elupaiga juures, teatas ajaleht De Telegraaf.

Putini kahest tütrest Mariast ja Jekaterinast pole palju teada. Mariat on pidevalt seostatud Hollandi kodaniku Jorrit Faasseniga. Hollandi meedia väitis, et Putin külastas paarikest eelmisel aastal, mida pressiesindaja aga eitas.

Faassen on olnud juhtivatel kohtadel Gazpromis ja torujuhtmeid ehitavas Stroitransgazis ning ta sattus ajalehepealkirjadesse, kui teda 2010. aastal Moskva liiklusraevuintsidendis ründasid väidetavalt Vene pankuri Matvei Urini ihukaitsjad. Urin vahistati hiljem ja pandi pettuse eest vangi.