Hiina Rahvavabariigi edelaprovintsis Yunnanis toimunud kohtuprotsess päädis tiigri surmanud ja kuritöö varjamiseks tema liha manustanud külaelaniku Kang Wanniani jaoks 12 aastase vangistuse ja 580 000-jüaanise (928 000 krooni) trahviga, teatab Agence France-Presse.

Kang lasi veebruaris 2009 koos Gao Zuqiaoga maha haruldase indohiina liiki tiigri, keda ähvardab täielik kadumine. Kaslane on seetõttu seaduse kaitse all.  

Kui mehed olid mõistnud, kelle nad pimedas olid maha lasknud, ehmusid nad väga ja põgenesid sündmuskohalt. Hiljem Gao naasis koos kuue kaaslasega kuriteopaigale, kus nad tükeldasid tiigri, kelle liha kasutati söögiks.  

Kohus mõistis Kangile ebaseasusliku tulirelva omamise ja kaitse all oleva looma tapmise eest 12 aastat vangistust. Gaole mõisteti nelja-aastane vabadusekaotus ja rahatrahv. Veel kolm hiinlast said kuriteo varjamise eest tingimisi.

Süüalused ütlesid Yunnnani kohtus enda õigustuseks, et tapsid tiigri enesekaitseks.

Indohiina tiigrit on alles kuni 1800 isendit ning neid, fondi Save The Tiger Fund andmetel aga veelgi vähem — kuni 1300. Need loomad elavad Laose, Vietnami, Kambodža ja Birma metsikutest laantes.

Reutersi teatel oli Kangi ja Gao poolt tapetud tiiger arvatavasti ainus Hiina Rahvavabariigis Laose-Vietnami piiri ääres elutsenud seda liiki kaslane. Looma õnnestus aastal 2007 ka pildistada, kuid pärast veebruari 2009 pole teda enam nähtud.