Politsei tegi jõleda avastuse Yunnani provintsis teismeliste poiste kadumist uurides, vahendasid Hongkongi ja Hiina meedia, teatab BNS.

56-aastane Zhang Yongming peeti kinni kaks nädalat tagasi tema kodukülas Nanmenis ja teda uuritakse seoses 19-aastase mehe mõrvaga aprillis ja veel mitme mehe kadumisega, vahendas veebileht Guangxi News.

Zhangi kodu läbi otsides leidis politsei ühe kadunud noormehe mobiiltelefoni, pangakaardi ja teisi asitõendeid, vahendas veebileht. Külas oli aastate jooksul jäänud kadunud üle tosina teismelise.

Zhang oli varem ligi 20 aastat mõrva eest vangis olnud ja teda kutsuti külas "kannibalist koletiseks".

Hongkongi ajalehe The Standard andmeil leiti mehe kodust silmamunad, mida hoiti veinipudelites, ja kuivama riputatud lihatükid, mis olid ilmselt inimliha.

The Standardi andmeil kahtlustab politsei, et Zhang söötis osa lihast oma koertele ja müüs ülejäänud turul "jaanalinnuliha" pähe.

Kohalik politsei keeldus esialgu kommentaaridest. Ametlik uudisteagentuur Xinhua teatas, et Peking saatis Yunnanisse ekspertide meeskonna teismeliste kadumist uurima, kuid ei vihjanud teistes väljaannetes avaldatud võigastele asjaoludele.

Hiina meedias ei ole tavaliselt olulisi piiranguid mittepoliitilisest kuritegevusest kirjutamisel ning esialgu ei olnud selge, miks Yunnani juhtumi üksikasju tsenseeritakse.

Üks Hongkongi asjatundja oletas, et selle põhjus on Yunnani maine kahjustamine.