Hiina riigimeedia teatel süüdistatakse nelja politseinikku Gu tegevuse varjamises ja seaduste väänamises isikliku kasu eesmärgil, vahendab BBC News.

Süüalused on Chongqingi avaliku julgeoleku büroo endine asejuht Guo Weiguo ja büroo kriminaalosakonna endine juhataja Li Yang. Ülejäänud kahe nimed on Wang Pengfei ja Wang Zhi.

Politseinike kohtuprotsessile pääseda üritanud välisajakirjanikke sisse ei lastud. „See on avalikkusele avatud, aga ma kardan, et kõik kohad on seekord täis,“ ütles kohtu pressiesindaja Reutersile.

Heywoodi surm registreeriti alguses südamerabandusena. Uurimist alustati aga uuesti pärast seda, kui Chongqingi politseiülem Wang Lijun põgenes Chengdu USA konsulaati, kaasas väidetavalt informatsioon, mille kohaselt Heywood mõrvati.

Kohtuametnik Tang Yigan ütles pärast Gu Kailai kohtuistungit neljapäeval, et Gu ega viimase abi Zhang Xiaojun, kes on samuti kohtu all, ei esitanud faktidele ega süüdistustele vastuväiteid.

Prokuratuur väidab, et Gu'l oli Heywoodiga ärivaidlus ning Gu uskus, et Heywood ohustab tema poja turvalisust ja otsustas mehe tappa.

„Pärast seda kui Heywood oli purju jäänud, oksendanud ja palunud vett, valas ta (Gu) tema suhu enne valmis pandud ja kaasa toomiseks Zhang Xiaojuni kätte antud mürki, mis põhjustas Heywoodi surma,“ öeldakse avalduses.

Kohus teeb ametliku otsuse hiljem. Nii Gu'd kui ka Zhangi ootab süüdimõistmise korral surmanuhtlus, kuid paljud vaatlejad arvavad, et poja kaitsmist võidakse Gu puhul kergendava asjaoluna tõlgendada.