Loendusaega pikendati kümnelt päevalt 15-ni, kuna paikkonniti ei osutunud rahvaloendajate töö nii põhjalikuks kui nõutud.

Rahvaloenduse tulemused selguvad veebruaris, siis saadakse teada, kas maailma rahvastikust umbes viiendiku moodustava Hiina elanikearv on jäänud alla 1,3 miljardi, nagu valitsus soovis.

Lisaks selgub tulemustest, kui palju on Hiinas mehi ja kui palju naisi. Demograafide väitel on riigis mehi ebaproportsionaalselt palju. Seda pannakse osaliselt riikliku ühelapsepoliitika süüks, mille tulemusel naised tüdruklapse puhul sageli aborti teevad. Peale selle peavad Hiina pered poja omamist traditsiooniliselt auasjaks.

Asjatundjate arvates võis osa kohalikke loendusametnikke oma ülesandeid hooletult täita hirmust, et saavad karistada, kui selgub, et mõnedes peredes on lapsi rohkem kui lubatud.

Ajalehtede teatel võis “arvutusvigade” tõttu näiteks Hunani provintsi umbes 65 miljonist elanikust kuni kümme miljonit loendamata jääda.

Loodepoolses Shaanxi provintsis läks “kaduma” kaks miljonit inimest umbes 36 miljonist ning provintsis loendati rohkem surmajuhtumeid kui sündimust arvestades statistiliselt võimalik olnuks, väitsid lehed.

Ametiisikud olid ennustaud, et rahvaloendusega tuleb probleeme Hunani ja Shaanxi taolistes vaesemates provintsides, kust suur hulk inimesi on mujale tööle rännanud. Kogu maal arvatakse võõrtöölisi olevat umbes 200 miljonit. Hiinas tohivad inimesed elada ainult seal, kuhu nad on sisse kirjutatud, ning arvatavasti vältisid mujalt pärit inimesed rahvaloendajaid, et neid ei trahvitaks ja koju ei saadetaks.