Täis soditud skulptuuri pildistas häbi tundev Hiina turist, kes pani 24. mail foto üles Hiina sotsiaalvõrgustikku weibosse, vahendab CNN.

„Kõige kurvem hetk Egiptuses. Mul on nii häbi, et ma tahan ennast ära peita. Ma ütlesin Egiptuse giidile, et mul on väga kahju,“ kirjutas turist weibos. „Me tahame kritselduse rätikuga maha nühkida. Aga me ei saa vett kasutada, sest see on 3500-aastane relikt.“

Ei läinud kaua aega – vaid üks päev – kuni vihased internetikasutajad Dingi Nanjingist üles leidsid.

Internetis ja mujal meedias läbi sõimatud lapsevanemad võtsid kiiresti väljaannetega ühendust.

„Me tahame vabandada Egiptuse rahva ja inimeste ees, kes on sellele Hiinas tähelepanu juhtinud,“ ütles Dingi ema ajalehele China Daily.

Vanemate sõnul lasub neil vastutus poja teo eest ning poiss olevat oma õppetunni kätte saanud.

„Selle kohutava uudise lugemine täna hommikul murdis südame. Ma jälestan sellist käitumist, eriti Egiptuses – kohas, mida ma armastan. Nüüd tahan ma ainult Egiptuse ees vabandada,“ kommenteeris üks weibo kasutaja.

„See on häbi kogu meie rassile!“ kuulutas teine.

Hiina riiklik uudisteagentuur Xinhua teatas ühele oma fotograafile viidates, et egiptlased olid üritanud skulptuuri puhastada. Kuigi asi oli veidi paranenud, ei oldud suudetud kritseldust siiski täielikult eemaldada.

Peking kutsus selle kuu alguses üha suuremat Hiina turistidemassi üles oma käitumist parandama. Asepeaminister Wang Yang ütles, et Hiina turistidest hea mulje jätmine on oluline.