Uus nõue hakkab kehtima tundlikul poliitilise ülemineku ajajärgul, kui kommunistlik partei valmistub kord kümne aasta jooksul toimuvaks võimuvahetuseks, mis toimub selle aasta sügisel, vahendab BBC News.

Viimastel aastatel on Hiina võimud suurendanud survet advokaatidele, kes tegelevad poliitiliselt tundlike kohtuasjadega.

Eelmisel aastal peatasid võimud või võtsid ära tegutsemislube, et takistada advokaate kaitsmast valitsuse kriitikuid ja inimõiguslasi.

Mõned sellised advokaadid, nagu tuntud dissident Gao Zhisheng ja pime aktivist Chen Guangcheng, vahistati salaja või pandi koduaresti. 2009. aasta veebruaris vahistatud Gao vabastati lühikeseks ajaks 2010. aasta märtsis, kuid kadus varsti pärast seda. Tema perele öeldi selle aasta jaanuaris, et advokaat, kes on kaitsnud usuvähemusi ja aktiviste, on vangis kauges Xinjiangi piirkonnas.

Chen, keda tuntakse paljasjalgse advokaadina, läks võimudega tülli Hiina ühelapsepoliitika teemal. Ta kaitses naist, keda tema sõnul sunniti tegema hiliseid aborte ning steriliseeriti Shandongi provintsi Linyi linna tervishoiuametnike poolt.