2012. aastal alanud korruptsioonivastase võitluse kampaania käigus on ametist tagandatud ja vahistatud üle 120 kõrge ametniku ja üle 100 000 väiksema ametniku.

„Nulltolerantsist ei tohi loobuda,“ ütles Xi parteikaaslastele. „Kõiki juhtumeid tuleb uurida ja karistada korrumpeerunud isikuid, et sellised elemendid ei saaks parteis ennast kusagil varjata.“ Xi märkis, et ajalugu on valinud kompartei Hiinat juhtima, ent kui partei juhid selle juhtimisega hakkama ei saa ja rahvast ei kuula, siis pühib ajalugu nad pildilt.

Samuti vihjas Xi Lõuna-Hiina mere piirivaidlustele, neid otseselt mainimata. President märkis, et kuigi Hiina ei püüa tülisid õhutada, ei peaks ükski välisriik arvama, et Hiina loobub oma elulistest huvidest. „Ärge arvake, et me neelame alla, kui meie suveräänust, julgeolekut ja arenguhuvisid riivatakse,“ ütles Xi. Piirivaidlused käivad Vietnami, Malaisia, Brunei, Taiwani ja Filipiinidega. Neist viimane kaebas Hiina rahvusvahelisse vahekohtusse, mis teatab oma otsuse 12. juulil.

Samuti hoiatas Xi Taiwanit, kes valis jaanuaris ametisse iseseisvusmeelse presidendi Tsai Ing-weni. „Me oleme Taiwani lahkulöömist toetavatele jõududele resoluutselt vastu,“ teatas Xi ilma nimesid nimetamata. „1,3 miljardi suurune Hiina rahvas ei nõustu kunagi, et keegi ühelgi viisil meie riiki lõhestaks.“