Mida Stubb lõpuks valesti tegi, küsib Helsingin Sanomat. Ta avaldas Malaisia reisilennuki allatulistamise puhul kaastunnet juba reedel. Stubb on rääkinud asjast telefoni teel näiteks Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeliga.

Kas peaminister ei tohi siis nädalalõpul Joroinenis vastupidavusspordialaga tegelda? Kas ta peaks istuma ette tõmmatud kardinate taga mustas ülikonnas Venemaast esseed kirjutades, küsib Helsingin Sanomat.

Võib ja kindlasti mitte, vastab ajaleht.

Küsimus ei ole selles, mida Stubb nädalavahetusel tegi, vaid selles, kuidas asjad välja paistavad.

Kui aus olla, näeb Stubbi Twitteri-konto halb välja, leiab Helsingin Sanomat.

Stubb tviitis ja retviitis Joroineni võistluse kohta nädalalõpul 14 korda. Suur osa retviitidest olid fotod peaministrist liibuvas trikoos jooksmas või jalgrattaga sõitmas või hüppamas üle finišijoone. Oma säutsudes rääkis ta võistlusest ja oma tunnetest, uhkustas lõpuajaga ja teatas, et talle meeldib temast tehtud pilt, mitte ainult selle pärast, et on joonud paar õlut.

Selle aja jooksul mahtus sekka üks säuts Ukraina kohta.

Helsingin Sanomat kirjutab, et esmaspäeval mõistis Stubb olukorda isegi. Esimese säutsu Ukraina kohta avaldas ta juba kell 5.43 ja järgnes veel mitmeid.

Kui Helsingin Sanomat tahtis esmaspäeval Stubbilt küsida tema seisukohti Ukraina kriisi lahendamise kohta, ta keeldus. Ajaleht tahtis ühtlasi küsida ka säutsude kohta. Selle asemel tundus Stubbile turvalisem teha avaldus oma koonderakonna meediale, Verkkouutistele. Selles loos ei kritiseeritud triatlonivõistluse säutse, kuid räägiti eraldi, kuidas Stubb oli esmaspäeval äsja Twitteris nõudnud Malaisia lennuki allakukkumise uurimist.

„Võibolla olid ränga võistluse endorfiinid haihtunud ja tähelepanumajanduse eksperdil tuli taas meelde käituda nii, nagu oletatakse, et peaminister käitub,“ kirjutab Helsingin Sanomat.