Helsingi politsei kinnitas, et on väidetavalt kell 20 algava ürituse toimumisega kursis ja teeb kõik endast oleneva, et vältida vana-aastaõhtu ja uusaastaöö sündmuste kordumist pealinna südames, märgib uudistekanal.

Laaksonen kinnitas telekanalile YLE, et politsei ei saa välistada, et kellelgi on kavas koletegude toimepanemine, mistõttu on „on parem olla valmis ja üritada selliste sündmuste kordumist vältida“.

Asüülitaotluskeskustes on kutsutud inimesi laupäeva õhtupoolikul kogunema Helsingi raudteejaama ümbrusesse ja internetiavarustes levib informatsioon, et seal on plaanis korrata uusaastaööl juhtunut, märgib Soome rahvusringhääling. „On võimalik, et midagi sellist kavatsetakse tõesti korraldada, aga on ka võimalik, et see on lihtsalt kuulujutt või kõmu,“ märkis ta.

Politsei on varjupaigataotlejate laupäevase kogunemise seoses „juttudega võimalikust vägistamisüritusest“ ametlikult ära keelanud. Politsei külastas sel nädalal ka asüülitaotluskeskuste elanikke ja hoiatas, et politsei on laupäeval sellegipoolest väljas täiendatud jõududega.