Helmsley fondi asepresident kinnitas nüüd, et Trouble suri eelmise aasta detsembris 12 aasta vanusena, vahendab ajalehe New York Times blogi.

Trouble sai maailmas kuulsaks tänu sellele, et 2007. aastal surnud Leona Helmsley jättis koerale päranduseks 12 miljonit dollarit, kuigi hiljem vähendati seda summat kohtus kahele miljonile. Tähelepanuväärne on asjaolu, et oma testamendis jättis äärmusliku käitumisega tuntust kogunud Helmsley osa oma lastelastest üldse päranduseta.

Pärast Helmsley surma hoolitses koera eest Sarasotas asuva Helmsley Sancastle'i hotelli juht Carl Lekic. Mehe sõnul kulus koera turvamehe jaoks aastas 100 000 dollarit (loom oli saanud nimelt tapmisähvardusi). Toidu peale kulus aastas 1200 ja karvahoolduse jaoks 8000 dollarit aastas. Lekic ise sai koera hooldamise eest palka 60 000 dollarit aastas.

Helmsley heategevusfondi pressiesindaja Eileen Sullivan teatas, et Trouble tuhastati ning tema maiseid jäänuseid säilitatakse "kindlas kohas". Koera nimel olnud raha läheb edasi heategevuseks.

Kuigi Leona Helmsley jättis suurema osa oma miljarditest heategevusfondile, tekitas tema pärandus koerale avalikkuses palju kriitikat. Oma eluajal oli Leona Helmsley hüüdnimeks "Õeluse Kuninganna" ning see selgitab ka asjaolu, miks tema koer erilise populaarsuse osaks ei saanud.

Fotot rikkalikku elu elanud koerast saab näha SIIT.