Väike sõjaväeautode konvoi kahuritega saabus piirilinna Yayladagi lähedal asuvasse baasi, näitas telekanal TRT. Telekanali sõnul on teistesse piirilõikudesse veel õhutõrjekahureid paigutatud, vahendab Baltic News Service.

Ankara on hoiatanud, et Süüria oma sõdurid piirist eemal hoiaks, sest Türgi on valmis sõjaliseks vastulöögiks.

Üks Süüria minister ütles kolmapäeval, et Süüria väed võisid allatulistatud Türgi lennukit Iisraeli hävitajaks pidada, sest nii Türgi kui ka Iisraeli hävitajad on USA toodang.

Omran al-Zoebi ütles Türgi telekanalile AHaber, et tema riik "ei taha kriisi Türgi ja Süüria vahel".

Ankara on korduvalt kutsunud Süüria presidenti Bashar al-Assadit tagasi astuma. Tema režiimi vastase verise ülestõusu tõttu on Türgisse põgenenud üle 33 000 inimese, samuti on Türgis tsiviilelanike opositsioonirühmitused ja Assadi režiimiga sõdiva Vaba Süüria Armee liikmed.

Türgi teatel viibis hävitaja, mille Süüria alla tulistas, rahvusvahelises õhuruumis. Süüria eitab seda ja viitab piirkonnas olnud õhutõrjerelvade väiksele laskeraadiusele. Damaskuse teatel avati tuli peale seda kui Süüria õhuruumi tunginud Türgi luurelennuk RF-4E ei vastanud kutsungile. Türklaste sõnul aga siseneti õhuruumi kogemata ja mingit kutsungit ei saadud.