Reede pealelõunaks olid pea kõik Suurbritannia 650 valimisringkonda antud hääled kokku lugenud ja peaminister David Cameroni juhitud konservatiivid on saavutanud parlamendis ootamatu supertulemuse.

Neil on koos vähemalt 329 kohta, mis on rohkem kui pooled 650 parlamendikohast.

Teised erakonnad on tunnistanud hävitavat lüüasaamist ja Cameroni peamised konkurendid on üksteise järel teatanud tagasiastumisest.

Nii astus tagasi seni koos konservatiividega valitsuses olnud liberaaldemokraatide juht ja asepeaminister Nick Clegg. Peale oma erakonna juhtimist katastroofi äärele ehk 57-lt kohalt parlamendis vaid 8-le, ei jäänud tal muud üle.

Lisaks temale teatas oma tagasiastumisest Suurbritannia ehk üks tuntumaid populistlikke poliitkuid ehk Euroopa Liidu ja immigratsioonivastase Ühendkuningriigi iseseisvuspartei (UKIP) juht Nigel Farage. Erakond lootis, et neid saadab suur edu, kuid paraku ei suutnud Farage isegi omale parlamendikohta välja võidelda. Palju kardetud UKIP sai vaid ühe koha.

Pealelõunal läks sama teed ka peamise opositsioonierakonna ehk leiboristide juht Ed Miliband. „Mul on tõesti kahju, et ma ei olnud edukas,“ ütles Miliband parteijuhi kohast loobumisest teatades.