Projekti “Naiste väärtused” raames toimunud küsitluses osales 572 Almatõ naist-neidu alates 17. eluaastast.

Ainult seitsemele protsendile küsitletuist meeldisid haritud ja 8,6 protsendile tundlikud mehed. Kõige olulisemaks “ideaalse mehe” omaduseks peeti siivsust. Seda arvas 30 protsenti naistest. Teisel kohal 22,9 protsendiga oli ausus ja kolmandal 14,5-ga vastutustunne. Samal ajal arvas 24 protsenti vastanuist, et ideaalset meest pole olemas. “Ideaalse mehe” olemasolus kahtlesid enim 50-aastased ja vanemad naised.

Samal ajal on kõigil küsitletuist selge ettekujutus “ideaalsest naisest”, kes peaks Almatõ naiste arvates olema ennekõike helde, tark, siivas, korralik ja ilus. Omadused “hea perenaine” ja “oskus armastada” jäid pingereas viimasteks. Kaheksakümmend kolm protsenti küsitletuist arvas, et vastab enam või vähem oma ideaalile.

Tuntud ja kuulsate naiste hulgas nimetati enam Margaret Thatcheri, Irina Hakamada, Sara Nazarbajeva, printsess Diana, Valentina Matvijenko, Alla Pugatšova, Sofia Loreni, Nonna Mordjukova ja Jelena Bõstritskaja nime. Romaanikangelannadest peeti “ideaalseks naiseks” Scarlett O’Harat ja Anna Kareninat.

Sõltumatu uurimisfirma “Komkon-2 Euraasia” tähistab lähipäevil 100 päeva möödumist oma asutamisest. Firma kavatseb Kasahstanis läbi viia sotsiaalpoliitilisi, marketingi- ja meediauuringuid.