"Nad tahavad, et me tunnustaksime Iisraeli okupatsiooni ja lõpetaksime vastupanu, kuid Palestiina rahva esindajana ja vabaduse poole püüdlejate nimel kõikjal maailmas teen ma Teheranis Azadi väljakul teatavaks, et me ei tunnusta kunagi Iisraeli," ütles Ismail Haniya BNSi teatel.

"Vastupanu jätkub, kuni kõik Palestiina alad, kaasa arvatud Al-Quds (Jeruusalemm) on vabastatud ja kõik põgenikud on naasnud," ütles ta.

Iraani presidendi Mahmoud Ahmadinejadi kõrval seistes pidas Haniya kõne umbes 30.000 inimesele, kes tähistasid 1979. aasta islamirevolutsiooni aastapäeva.

Iisrael ei toeta Hamasi kava moodustada ühtsusvalitsus president Mahmoud Abbasi fraktsiooni Fatah'ga, mis valitseb läänekallast. Iisrael peab Hamasi terroriorganisatsiooniks ning Iraani selle peamiseks toetajaks ja relvadega varustajaks.

Iisraeli välisminister Avigdor Lieberman ütles neljapäeval ÜRO saadikutele, et sel nädalal sõlmitud Hamasi ja Fatah' kokkulepe "ei aita kaasa rahukõneluste edenemisele ega palestiinlaste heaolule".

Lähis-Ida kvartett - USA, ÜRO, Euroopa Liit ja Venemaa - on kaua nõudnud, et Palestiina valitsus, kaasa arvatud Hamas, täidaks kõnelustega ühinemiseks teatud tingimused.

Nendeks on vägivallast lahtiütlemine ning Iisraeli ja juudiriigiga sõlmitud varasemate lepete tunnustamine.

Otsekõnelused Iisraeli ja Palestiina vahel nurjusid 2010. aasta septembris, kuna Iisrael keeldus lõpetamast ehitustegevust läänekalda juudiasundustes.