“Bush kuulutas islamile sõja, kasutades ettekäändeks terrorismi ja terrorismi toitvaid ideoloogiaid. Bush peab islamit terrorismiks,” ütles ratastooli kasutav 64-aastane vaimulik Gaza sektori ühes mošees ajakirjanikele.

“Bush peab mõistma, et usklikud ei karda ähvardusi. Islam on tugevam kui Bushi režiim, tugevam kui Bush ja tugevam kui tema riik ning islam võidab.”

Yassini sõnul otsustas Bush sõja kasuks, kuna ta ei suutnud pidada moslemitega dialoogi. “Kuid ta lüüakse puruks, Afganistanis, Iraagis, Palestiinas ja kõikjal moslemite maal,” lausus ta.

Bush ütles teisipäeval ÜRO Peaassambleel peetud kõnes, et palestiinlasi “reedavad liidrid, kes klammerduvad võimu külge, toites vana viha”.

“Me ei alistu, me ei tõsta valgeid lippe ning me jätkame võitlust, kuni saavutame kas võidu või märtrisurma,” ütles Yassin, kes sai ühes Iisraeli raketirünnakus kergelt haavata.

Yassin rõhutas, et Hamas on vastu igasugusele vaherahule Iisraeliga, kuigi Palestiina Omavalitsuse president Yasser Arafat soovib relvarahu.

Yassin märkis, et Hamas ei kavatse osaleda ühegi Palestiina valitsuse töös.

Yassini sõnul oli Hamas kontaktis Liibanoni sissirühmitusega Hizbollah võimaliku vangide vahetuse üle Iisraeliga.

Üks Palestiina ajaleht teatas teisipäeval, et Iisrael võib vabastada järgmisel nädalal 215 palestiinlast osana vangide vahetamise kokkuleppest Hizbollah’ga.

“Me teeme tööd ning oleme kontaktis Hizbollah’ga võimalikult paljude Palestiina vangide vabastamiseks Iisraelist vaenlase vanglaist,” ütles Yassin.