Ettevõtte teatel varastasid häkkerid PlayStation 3 (PS3) mängukonsoole online-mängude, filmide ja muu sarnase keskkonnaga siduva PlayStation Networki kasutajate salasõnu, sünnikuupäevi ja muid andmeid, vahendab BNS.

Sony avastas küberrünnaku juba seitse päeva tagasi ja sulges viivitamatult teenused, kuid otsustas sellest avalikkust teavitada alles teisipäeval.

"PlayStation Network ja Qriocity voogesituse muusikateenused suleti 20. aprillil pärast välist sissetungi," ütles Sony pressiesindaja Patrick Seybold.

Sony teatel langes varaste saagiks PlayStation Networki ja Qriocity kasutajate kasutajanimed, aadressid, sünnikuupäevad, salasõnad ja elektronpostiaadressid.

"Ehkki praegu ei ole tunnistust, et krediitkaardiandmeid on võetud, ei saa me seda võimalust välistada," teatas Sony elektronkirjas PlayStation Networki ja Qriocity kasutajatele. Ettevõte lisas kirjas, et välistatud ei ole ka võimalus, mille kohaselt on varaste käsutuses muu info, nagu ostude tegemise kuupäevad, arve saatmisega seotud teave ja kumbagi teenuse salaküsimused.