Oettinger ütles, et komisjonis ei olnud piisavalt tähtsaid ameteid, niisiis anti seitsmele „ülejäänule“ sisutühjad ametid. Ametlikult on Ansipi ülesanne digitaalse ühisturu kõigil aspektidel silma peal hoidmine, kuid Oettinger väitis, et ei lase Ansipil heita pilku oma vastutusala ühelegi osale, kui sellel ei ole kokkupuutepunkte teiste volinikega, vahendab The Register.

Oettingeri sõnul on kogu digitaalne pädevus tema käes ja Ansip on tühipaljas koordinaator. See võib seletada, miks, vaatamata Ansipi leeri ettepanekutele, pole kaks meest seni omavahel ametlikult kohtunud. Brüssli siseringi kuulujad ütlevad, et on avalik saladus, et Oettinger ei tahtnud digitaalportfelli, kuid nüüd, kui tal see on, ei kannata ta mingit sekkumist ülevalt poolt.

Komisjoni allikad ütlesid, et Oettinger ja Ansip peavad omavahel läbi saama ning komisjoni esimesel iganädalasel kohtumisel kolmapäeval polnud vastasseisust mingeid märke. Võttes aga arvesse, et Oettingeri ülesastumine Bundestagi ees oli puhtalt eraviisiline, ei pruukinud uudised tema ütluste kohta veel olla Ansipini jõudnud.