Imedi "uudist" vahendasid alguses ka mitmed Venemaa ajakirjandusväljaanded. Gruusias aga puhkes telesaadet poole pealt näinud inimeste seas paanika. Paljudel kulus tükk aega, et mõista, et telesaatest pärit informatsiooni on valesti tõlgendatud.

Hiljem nimelt selgus, et info on algselt pärit hoopis Gruusia televisiooni saatest, kus vaid räägiti võimalikust järgmisest konfliktist Venemaa ja Gruusia vahel, mille raames siis spekuleeriti ka eelpool mainitud stsenaariumi teemal, vahendab lenta.ru.

Interfaxis levinud uudise luges otse-eetris näiteks ette ka raadiojaama Ehho Moskvõ ajakirjanik Aleksei Venediktov, kuid ta avaldas ise ka koheselt kahtlusi selle paikapidavuse suhtes.

Hiljem kadus algne uudis ka Interfaxi leheküljelt ning asendati mõni aeg hiljem teatega, milles väideti, et informatsioon pärines Gruusia telekanalist Imedi, kes polnud väidetavalt hoiatanud, et tegemist on vaid teoreetilise spekulatsiooniga ning mitte reaalse sündmuse kajastamisega.

RIA Novosti teatel aga öeldi saate alguses küll hoiatuseks, et "järgnevalt näete seda, mis võib juhtuda, kui Gruusia ühiskond Vene ohu ees kokku ei hoia", kuid väidetavalt sattusid paanikasse paljud need inimesed, kes juhtusid saadet poole pealt vaatama.

Mitmes Gruusia linnas puhkes telesaate tõttu paanika, inimesed helistasid üksteisele ning tuldi tänavatele. Eriti kurdeti kiirabile südamehaiguste pärast. Väidetavalt kogunes Imedi telejaama hoone juurde ka inimesi, kes on "halva nalja" pärast ajakirjanike peale vihased, vahendab newsru.com.

Gruusia president Saakašvili esines õhtul ka avaldusega, kus kinnitas libauudise süžeed kommenteerides, et et tema isiklikult ei näe ohtu, et Venemaa väed võiksid praegu uuesti Gruusiat rünnata. Samas tunnistas Saakašvili, et mõningaid provokatsioone võib Kremli poolt oodata küll.

Presidendi pressisekretär Manana Mandžgaladze, kes on ka ise varem Imedi telekanalis töötanud, süüdistas aga oma endisi kolleege ajakirjanduseetika rikkumises.

Tema sõnul oleks tulnud libareportaaži eest inimesi korralikult hoiatada ning ta rõhutas, et kuna Gruusia ühiskond on niigi raskes olukorras, on lubamatu, et olukorda muudetakse selliste libauudistega veelgi raskemaks.

Lisaks nõudis pressisekretär ka seda, et libauudise autorid vabandaksid eraldi veel ka Gruusia armee ees, sest täna esitatud teoreetilises stsenaariumis kirjeldati, kuidas pool Gruusia sõjaväest läheb vaenlase poole üle.