Gruusia infoagentuuri GHN teatel lisas selle parlamendi päevakorda koalitsiooni esindaja Akakija Minašvili. Vabariigi parlament kinnitas ka selle ettepaneku tänasel istungil, Interfax.

„On vajalik, et need päevad kannaksid vastavaid nimesid. Loodan, et enam ei kordu need probleemid, mis tõi riigile totalitaarne režiim," ütles Minašvili.

Millist konkreetset okupatsiooni on kavas tähistama hakata pole teada, kuid selleks päevaks soovitakse 25. veebruari. Totalitaarrežiimi ohvrite päevaks aga tahetakse kuulutada 23. august - Molotov-Ribbentropi pakti allkirjastamise päev 1939. aastal.

25. veebruaril 1921. aastal tungisid sõltumatu Gruusia Demokraatliku Vabariigi pealinna Tbilisisse Nõukogude väed, millele järgnes Gruusia liitmine Nõukogude impeeriumiga.

Aastal 2006 avati Tbilisis Nõukogude okupatsiooni muuseum, mis pühendati sellele ajastule, repressioonide ohvritele ja režiimivastastele liikumistele.

Gorisse aga - Jossif Stalin-Džugašvili sünnilinna tahetakse aga püstitada stalinistlike repressioonide ja 2008. aasta Vene okupatsiooni ohvritele monument.