“Bendukidze on innovaator,” lausus Žvania. “Ta on suutnud jalgadele tõsta palju suuri Vene firmasid. Ta on maailmaklassi majandustegelane. Tal on konkreetne plaan majanduse arendamiseks sellistes riikides nagu Gruusia.”

Küsimusele, kas Bendukidze kavatseb oma erakapitali Gruusia majandusse investeerida, vastas Žvania: “Loomulikult ei saa minister paigutada oma kapitali tema alluvuses olevatesse ettevõtetesse”.

Peaminister ütles, et Thbilisis sündinud ja Vene passi omavale Bendukidzele vormistatakse mõne tunniga Gruusia kodakondsus ning ta peaks saabuma Gruusia pealinna kolmapäeval.

Bendukidze on teine välisriigi kodanik, kellest sai pärast eelmise aasta veretut riigipööret Gruusia minister. Märtsis nimetati välisministriks Salome Zurabišvili, Gruusia päritolu Prantsuse endine suursaadik Thbilisis.

President Mihhail Saakašvili ütles eelmisel nädalal, et ta pakub Gruusia kodakondsust kõigile välisriikides elavatele etnilistele grusiinidele.

48-aastane Bendukidze on Venemaa valduskompanii OMZ direktorite nõukogu esimees, talle kuulub 26 protsenti kompanii aktsiaid. Selle kompanii tütarettevõtted toodavad seadmeid nafta-, gaasi-, metalli- ja mäetööstusele, laevandusele ja tuumaenergeetika ettevõtetele.

OMZ avalike suhete juht Andrei Onufrijev kinnitas Interfaxile, et ministriametist hoolimata jääb Bendukidze endiselt kompanii direktorite nõukogu esimeheks.

Bendukidze omandas nõukogudeaegse masinaehitustehase Uralmaš 1990. aastate keskel erastamise käigus. Uralmašist sai hiljem ühe kompaniiga ühinemise teel OMZ.

Bendukidze on hariduselt bioloog, töötas aastaid mikrobioloogia ja molekulaargeneetika laborites, osales koondise Bioprotsess loomises ning sai ka selle juhiks.

1992. aastal suundus Bendukidze aga pangandusse, saades Promtorgbanki direktorite nõukogu esimeheks. Järgnevalt juhtis Bendukidze naftainvesteerimiskorporatsiooni NIPEK.

1995. aasta mais sai temast Uralmaši direktorite nõukogu liige ning seejärel esimees. 1998. aasta juunis sai Bendukidzest AS-i Uralskije Mašinostroitelnõje Zavodõ peadirektor. Sama aasta lõpus valiti ta AS-i Ižorskije Zavodõ direktorite nõukogusse, kuu aega hiljem oli ta juba selle esimees.

2000. aasta juunis sai Bendukidzest AS-i Objedinjonnõje Mašinostroitelnõje Zavodõ (OMZ) peadirektor ning samal ajal valduskompaniisse kuuluva Uralmaši peadirektor.