Briti telekanali Sky News teatel näitasid lahkamise tulemused, et teisipäeva hilisõhtul Londoni eeslinnas vabatahtlikus pagenduses elanud suurärimehe surma põhjustasid loomulikud põhjused.


Esialgse informatsiooni kohaselt oli 52-aastase Badri Patarkatsišvili surma põhjuseks südameatakk. Ärimehe ihuarsti Zaur Kirkitadze sõnul pole Patarkatsišvili varem mingite südamevalude ega -häirete üle kaevanud.


Samas teatas Patarkatsišvili paar nädalat tagasi, et Saakašvili tahab teda tappa ning, et Londonisse on saabunud Gruusia salapolitsei agendid. Pikka aega Moskvas elanud Patarkatsišvili oli pahuksis ka Vene võimudega ja oli sunnitud seal lahkuma ning elas enne Londonit mõningat aega ka kodumaal.



Londoni-lähedase Surrey krahvkonna politsei teatas, et algatas juurdluse selle veidra surma uurimiseks ning viib läbi ka toksikoloogilised testid võimaliku mürgituse tuvastamiseks. Teatavasti suri novembris 2006 Londonis mürgitamise tagajärjel endisest luurajast Vene dissident Aleksandr Litvinenko.


Patarkatsišvili kaasvõitleja, Gruusia parlamendisaadiku Gotša Džodžua sõnul toimuvad varalahkunud opositsiooni liidri matused Tbilisis. Matusekoha valisid välja tema perekonnaliikmed. Neljapäeval saabuvad Londonisse tema sõbrad, kes toimetavad Patarkatsišvili surnukeha kodumaale. Matusepäeva pole veel teatatud.