Infokandjad anti ajakirjanikele üle ilma mingi kommentaarita, vahendab BNS.

Välisministeeriumis fotograafina töötanud Abdaladze andis ülestunnistuse kolmest fotokorrespondendist viimasena. Tema advokaadi Eka Beselia väitel võttis Abdaladze välisluureteenistuse heaks tegutsemise omaks psühholoogilise surve mõjul.

Abdaladze ütleb 16-minutilises videolõigus, et lasi end värvata Lõuna-Osseetia KGB-l ja Venemaa eriteenistustel 2002. aastal, kui ta Tshinvalis kinni võeti.

"Mind peksti ja ähvardati mu pere tappa. Ma olin sunnitud kirjutama alla dokumendile koostööst Lõuna-Osseetia julgeolekukomiteega. Seejärel anti mind üle Vene sõjaväelastele, kes viisid värbamise lõpule," ütles fotograaf.

Abdaladze tunnistas, et täitis korduvalt Vene eriteenistuste ülesandeid ja kohtus nende residentidega. Valdavalt olevat olnud tegemist pisiteenetega liikumisele Gruusia Välismaal, mille juht, Gruusia endine julgeolekuteenistuse ülem Igor Giorgadze varjab end Venemaal.

Hiljem parlamendis töötades sai Abdaladze stenogramme parlamendijuhi kohtumistest ja edastas neid oma kolleegi Zurab Kurtsikidze kaudu Moskvale.

"2008. aasta augustis helistas Kurtsikidze mulle Gorist, kus käis lahing, ja palus teha fotoreportaaž Gruusia armee põgenemisest ja kohalike elanike rahulolematusest Gruusia võimudega. Ma tõin need fotod talle Tbilisisse ja jätsin sinna, et need Moskvasse edasi saadetaks," selgitas fotograaf.

Samuti rääkis ta, et välisministeeriumis töötades käis ta sageli mitmesugustel ettekäänetel toas, kus hoiti välisministri kohtumiste stenogramme, ja edastas neid Kurtsikidzele.