Hiljuti selgus, et puitmajade valmistamises maailma juhtivate firmade hulka kuuluv Honka sõlmis Abhaasia võimudega jaemüügilepingu. Portaali Abhazija teatel andsid dokumendile allkirja Honka asepresident Risto Kilkki ning Abhaasia kaubandusesinduse Venemaal juht Oleg Bartsits. Tseremoonia toimus Abhaasia saatkonnas Moskvas. Kohal viibinud Abhaasia suursaadik Venemaal Igor Ahba ütles, et Honkast saab üks esimesi lääne firmasid, mis on otsustanud Abhaasias äri tegema hakata, vahendab Lenta.ru.

Samal päeval teatas Gruusia territoriaalse terviklikkuse taastamise parlamendikomisjoni esimees Šota Malašhia, et Tbilisi täpsustab informatsiooni lepingu allakirjutamise kohta. Lisaks sellele olid Gruusia võimud juba andnud käsu oma esindajale Soomes seda küsimust uurida.

Nagu selgub asevälisminister Kalandadze avaldusest, pidas Gruusia suursaadik Soomes Honka esindajatega konsultatsioone.

„Nagu selgus, ei teadnud nad, et on olemas piirangud asjade ajamisele Gruusia okupeeritud regioonidega ilma Gruusia võimude vastava loata. Nemad omakorda väljendasid kahetsust, et ei saanud sellest teada õigeaegselt,“ ütles Kalandadze.

Kalandadze sõnul ei leidnud kinnitust informatsioon selle kohta, et Soome firma delegatsioonil oli kavas külastada Abhaasiat ja avada seal oma esindus.